English

Voorbeelden van recente projecten

Managen van complexe IT projecten in internationale setting
Imperial Brands PLC (2012-2016)
De Group Information Systems van Imperial Brands is verantwoordelijk voor strategie, design, ontwikkeling, levering en support van core applicaties voor haar fabrieken wereldwijd.
• Volledige ERP implementaties (QAD2010) incl. data migratie en interfacing naar centrale systemen in Spaanse sigaren fabriek, een Belgische (vloei)papier fabriek en een Duitse sigaret huls fabriek
• ERP integratie met geautomatiseerd hoogbouw magazijn in Oekraïne en Polen
• Software selectie voor een Enterprise Quality Management System (EQMS)
• Herontwikkeling van een planning en productie registratie toepassing voor shop floor terminals (MES)
• Verschillende functionele optimalisatie trajecten; betere fit tussen business processen en ondersteunende systemen
Interessant was het samenwerken met specialisten met verschillende nationaliteiten, in parallele projecten op vestigingen binnen en buiten Europa en het daarbij succesvol realiseren van gestelde doelen binnen krappe tijdschema’s.

Opzetten productievestiging in China 
Weir Minerals China (2010-2011)
Voor de productie van een deel van haar GEHO zuiger membraam pompen is een vestiging in China opgestart. In Venlo worden de orders voor pompen verwerkt en klant specifiek ontwikkeld, waarna Weir Minerals China vanaf inkoop tot assemblage de uitlevering verzorgt.
Veel aandacht voor cultuurverschillen en nadruk op bescherming van het Intellectueel Eigendom en de daaruit volgende inrichting van ICT infrastructuur.

Reorganisatie ICT afdeling
Weir Minerals Netherlands (2010)
Met negen specialisten beheert en ondersteunt de ICT Afdeling van Weir Minerals Netherlands alle systemen en applicaties binnen het kantoor en CAD / CAM afdelingen. Met de ICT policy van de WEIR Group en strenge eigen normen als basis, wordt continuïteit en doorlopende innovatie gegarandeerd.
Met de herstructurering van de ICT afdelingen en de introductie van Project Matig Werken zijn verschillende ICT projecten afgerond. De nieuwe basis is vervolgens overgedragen aan de nieuwe ICT Manager.
Verplaatsen productie naar Frankrijk
Weir Minerals France (2009-2010)
De Begemann centrifugaal pompen voor de petrochemie en procesindustrie worden wereldwijd ingezet. Het Engineering To Order principe maakt elke pomp uniek. Behalve verkoop en engineering, zijn alle operationele processen verplaatst van Nederland naar twee vestigingen in Frankrijk.
De succesvolle transfer naar de Franse ICT omgeving en de zorgvuldige overdracht van specialistische kennis bepaalden het eindresultaat.

Optimaliseren Belgische logistieke organisatie
Celanese Acetate Belgium (2008)
In Lanaken produceert en distribueert Celanese cellulose acetate tow, een filtermateriaal voor de tabaksindustrie. Om de voorraadkosten te verlagen en tegelijk de leverbetrouwbaarheid te vergroten moest het SAP gebruik van de Logistieke Organisatie worden geoptimaliseerd.
De werkwijze en inrichting van de Celanese vestiging in Engeland stonden model voor de te realiseren KPI’s.

Heropstarten van Productie & Warehouse
Flextronics Reverse Logistics (2008)
In Nederland worden de Europese sparepart (retour-)stromen verwerkt voor HP computers en Handhelds. Opstarten met 180 FTE van alle activiteiten na verhuizing van de organisatie van Rosmalen naar Venray.
Optimaliseren Logistieke performance
Paradigit groep (2007)
Vanuit het centrale magazijn in Eindhoven worden 38 eigen ICT retailers en dienstverleners bevoorraad. Reorganisatie van de logistieke afdeling met als doel een verbetering van de logistieke prestatie, waarna overdracht verantwoordelijkheden naar nieuwe Logistiek Manager.
Analyse van Supply Chain planning versus SAP gebruik
Look-O-Look (2007)
Oplossen van stagnaties in de logistieke keten van global bulk inkoop, via Europese loon-inpakkers, tot snoepgoed in diverse verschijningsvormen in verschillende verkoopformules.
Optimaliseren performance van Magazijn & Expeditie
Curtec Nederland (2006 - 2007)
In Rijen worden kunststof verpakkingen geproduceerd zoals vaten en kratten voor industriële toepassingen. Met het vertrek van de Logistiek Manager was het moment aangebroken om de organisatie, inrichting en werkprocessen te herzien.


Wagenmaker 40 | 5683 MV Best | Netherlands | Tel: +31 (0)6 523 587 22 | E-mail: info@inprosu.nl